Thursday, February 9, 2012

Bersyukur itu Indah

Jalan2 Melaka Jan,2012
assalamualaikum!
23 Nov
23 Dec
23 Jan
hush~kat 3 bulan aku tak update blog noh. punya buzy sampai mcam tu. haha...

hmm! cam na leh tbukak ati malam nie nak update??
1) tringat pak an slalu tnya.. 'haish..member aku sorang nie, blog lupa dah.bila la dya nak update tah la...'
2) aku rindu family aku uhh.. :-(
3) aku rasa kebahagiaan dan nikmat hidup yang aku dapat nie patut aku kongsi dan lakarkan dalam blog aku nieh...*utk cucu2 aku baca time aku tua nnt..hehe*

alhamdulillah....pas berlari jogging bersenam dari kul 1 pagi sampai kat 2.30 pagi, pusing seround tasik even kat 80% lampu tak pasang! gelap! tapi aku tetap beranikan diri.hehe...tapi bukan sesorang la. ngan man,wira,caen, pak an...

hmmm! sebenaqnya agak terkejut tow tadi.sebab time aku nak gerak tu, just aku ngan caen ja nak gi. tetiba terserempak aan,dya pon nak ikut.truz,man ngan wira pon menggeb nak ikut (menggeb=menggelabah..haha!). aku pon jadi bertambah semangat la...sebab ramai kan. and masing2 berEARPONE.

emmm! sebenaqnya...agak lama aku 'bersara' dari senam2 nieh.hampir sesem jgak la.lama tak jogging malam.lama tak gi gym.lama tak minum 'teh2 kurus'.haha~

terbukak ati nak menyihatkan badan tetiba pas tengok I Used To Be A Fat kat MTV aritu. *trasa pon ad jgak..hehe*.sebab bukan apa, tringat aku saiz sluar yang aku pakai time masuk asasi dlu, 30!!
tapii....skrang................................kat 35 jgak la.its quite gendud.haha~

maybe sebab banyak berkemudahan kot 2 sem nie.dengan kenderaan nak gi makan luar tu da ada, pastu banyak lepak dalam asrama, kurang berjalan2 sna snie...emm...tah la,rasanya tak jgak.maybe sebab terpengaruh dengan kawan2 yang bernafsu NGAP2 tinggi~kot~tah la..aku pon tak prasan tetiba berat aku naek camtu....bagi aku sebenaqnya 'KESAH AKU GEMOK, JANJI AKU HEPI'.hihi!

tapi alhamdulillah,..terbukak hati untuk jga badan balek.insyaAllah try nak tiru 90 hari untuk trun 2 saiz. kalau berjaya, Wira ngan Caein akan aku blanja makan.sebab aku rasa terharu jgak bila dorang dua tak pnah2 putus2 bagi aku tips,cara and tegahan dari buat nie nie nie....bukan cam member2 yang kebanyakkan slalu patahkan semangat aku~slalu perli2 aku~slalu ajak aku makan lagi...*maybe ska aku gem kot..hooo*.bak kata fathi 'KISOH AKU'.haha~

and lastly, mak ayah! nak balek :-(
tapi tak leh...bz sket sem nie..wuuuuu~~~

Newer Posts Older Posts