Wednesday, November 23, 2011

Lapaq!

tringat malam tengok bola malaysia indonesia 2 ari lpas...makan ramai2~ ;-)

Minggu Ke-2 Sem 4

:-) :-) :-) x1000000

aku nak senyum lagi boleh?? hehe
alhamdulillah...dalam demam+batuk2+selsema aku 2 hari nie,tetiba terprasan yang lama dah ak tak update blog.hehe~demam2 leh epi plak kan? :-) tak gtau parent pon,abang kak pon tak tow.bagi aku,wat ap nak habaq...wat lepa susa ati ja.hehe~demam biasa ja pon kan :-).emm tah la.maybe Allah da plan sesuatu untuk kehidupan aku.biaq lah demam batuk selsema sket pon,janji aku masih dapat sempurnakan kewajiban aku untuk-Nya. alhamdulillah~

masuk minggu nie da kat 2 minggu dah sem 4 aku.esemen baru 2 3 aku dapat.kra tak banyak lah.ok la kan :-)cuma aku nie anti sket klas awal pagi and kul 2 tgah ari.panas! dan...aku kadang2 ska brangan kalau lah klas kat kuis nie start pas maghrib smpai kul 2 pagi...kan bez~haha

*batuk smbil urut2 dada...huu~*

aku rasa sem nie sebenarnya satu sem yang mana leh aku btul2 kluarkan skill yang aku ada sebenarnya.bukan la terer ka ap,cuma sem nie....leh dikatakan sem betul2 sebagai Software Engineering.dengan subjek nya btul2 KAWW~dengan Final Projeck I lagi.huuu~mencabar wuh!

so perlukah aku maen2 lagi??? perlukah aku wat nie nie..yang tak kna ngan subjek and kos aku?

emmm...perlu la jgak.sket ja~hehe! tapi insyaAllah aku berazam nak wat yang terbaek.

takkan safwan sem 3 sama lagi ngan safwan sem 4?

Friday, October 21, 2011

Result Exam

alhamdulillah..... x10

even kali nie result tak la gempak sangat dan tak lah rendah sangat.tapi aku amat2 epi dan syukur dengan ap yang aku dapat nieh.sebab empat subjek yang core dan 3 kredit AKA subjek yang memang aku rsau gla tu aku dapat 3.5 keataz.

HCI 4 flat tow tak! hahahaha~eh2!

English ha....3.96!

OO Programming, 3.82!

hahahaa~ sory la,bukan blagak pandai + nak heboh2...tapi aku rsa puas sangat! sebab aku jenis study last minit ha....seminggu sebelum tu,aku setadi ngan luqman...seyes tak tipu~~memang cam student Oxford.hahahahaa! sampai tidoq sejam dua ja shari.tongkat ali berpeket2 kami minum.pas study2,lapaq malam2 goreng kopok ikan dua2.waaa~~nie wat aku sayang luqman lebey nieh.sebab dy cam masuk ngan ak slalu. (++ dy jenis leh trima kalau ak tegoq..sedangkan kekadang aku pon wat salah! haha~).

tringat kenangan time tu...bezny~!

kepada ayah mak,abang kak.....En Rahman,En Hailruddin,Pn Aisyah,Ustaz Yuseff,Sir Rosdy,Ust Hafazan ;-),then suma lect yang bantu.tima kaseh sangat2!! saya janji, pas nie sy akan cuba ubah jadi lebey rajen dari sem dlu...(kesah plak dorang kan! haha!).then sy doakan Allah balas dengan apa segala kebaikan yg sy trima nieh...

pissttt! wlupun fiqh aku dapat rendah skit.....tapi memang aku tak kesah lah ha..sebab kelas pon slalu tuang ja.hahaha!

Hujan Pepagi Jumaat

hohooooo~~
dakap Aiha best nya~~~sejukkkk! *aiha tu bear lah! :p *

tah la,hujan bbrapa arini nie wat aku ska dan wat aku risau.
aku ska sebab sejuk,layan...syok ja tidoq.hihi.
aku risau plak sebab mak ayah ckap kalau ujan sangat nanti tak jadi gi chalet tu.sebab risau ayaq laut tinggi sangat.erm...


pluz,pepagi nie aku ska lagu nieh :-)

erm tah la,sejak dua menjak nie aku jadi mengada semacam ja.then cepat trasa ati.kadang-kadang aku sendri trasa,aku pendam then aku ok balek.sampai orang pon tak prasan.haha.... :-) maybe aku sendri yang sensitip lebey kan :-)

lagi,bila aku dengaq lagu nieh.... aku doa sangat untuk sorang dua pakcik makcik belah ayah aku tu. moga-moga dorang paham dan ingat kembali apa yang dorang buat tu.pakcik,makcik....duet harta tak menjamin,tak  bawak kebahagiaan ya dalam hidup nieh.kadang-kadang ada orang duet bertimbun2 pon...ada ja ujian Allah,kna rompak lah...apa suma.bukan sy mintak,cuma saya nak sangat pakcik makcik paham.... :-( .

+++ lagi, minta maaf ye untuk kengkawan yang wish bufday ke handpone aku.sebab aku tak reply thankx ke ap. aku sengaja cuti nieh tak bayaq bil (sebab aku rasa ak banyak boros sangat kat ayah :-) ).insyaAllah nanti ak rasa nak byaq,aku reply k :-) promise! hehe~

Tuesday, October 11, 2011

Family Coffee~

coffee beans~

ngullpp ngullpp nguuuulllluppp! aaaaarh~~
sedapnya coffee nieh~ :-)
dapat rasa dak camna sedapnya aku minum nie? haha,jeles ar tu :p

aku tak ska eja 'kopi'.tapi 'coffee' nampak nais lagi kan ;-)

ckap sal family coffee nieh kan,sebenaqnya boleh dikatakan lah ha...minuman faveret satu family aku.ckap ja coffee apa....espresso? latte? americano? rasanya dah suma jenih dah try.jangan sembang coffee yang kat malaysia lah.bukan coffee jantan,radix,tokguru kambing suma tu....ahaha~

tapi radix memang da jadi kewajiban lah ha.kira awal pagi pas subuh, MAI SECAWAN~
then petang nak masuk maghrib sambil layan cita tv3 Soffiya tu...MAI SECAWAN~haha...


tu wajib uh~da kat 5 taun dah aku minum radix.kajian ckap dy decaffiene.so elok la untuk orang yang takut pening or migrain.kalau untuk orang kencing maneh,boleh dapatkan Radix Diet.cuma bezanya kurang maneh skit la :-)

cuma kadang2 petang tu la tukaq coffee laen ha~tapi fez skali meh kita tow...bapa jenih coffee yang ada~(yang penah aku minum lah..tu aku tow tu.kalau tak silap btoi2 banyak uh...ada kat 20 suma~hehe)

1) Espresso
2) Latte
3) Mocha
4) Shot of Dark
5) Black Coffee
6) Machiato
7) Cappucino
8) Double Shot Espresso

erm! dalam coffee nie suma ada la caffiene dy ha.cuma bagi yang tak mau ada caffiene tu,boleh cari kat supermarket yang ada label 'decaffiene'.pernah aku tengok brand Nestle tu.cuma antara brand yang termantop aku try....Davidoff~bancuh secawan,satu dapoq harum....

dalam tiga nie,dua ja aku sempat rasa.Rich Aroma ngan 57 Espresso.
yang rich aroma tu kalau tak silap dy dalam kategori Americano.yang 57 tu campuran Dark + Espresso.57 tu means dy punya degree of roasting ha...kebanyakkan yang membezakan antara jenis2 coffee nie kan,cara dorang roast + brapa banyak creamer/milk yang dimasukkan + cara penyediaan.tu jadi laen2 jenis.

sampaikan kalau kedai2 coffee cam coffee beans suma tu,dorang ada mesin khas la untuk penyediaan + dorang tow brapa ratio creamer yang dimasukkan dalam coffee tu.ha~~okeh~

seyes panjang story kalau nak aku cita kan....
cuma kat snie aku nak gtau sebenaqnya,

"KALAU NAK PIKAT HATI AKU,WAT LA COFFEE SEDAP2! AROMA TU PENTING YE".

hahaha...

latte yang tak beberapa nak jadi...tapi bgi aku ok la tu kan..hehe~

Record Tidoq Aku


                                                                             layan plak dengaq pagi2 nieh ;-)

aku akan menikahimu...aku akan menjagamu~
ku kan slalu disisi mu...seumur hidup mu~~hooo

hai!
selamat pagiih!
skrang pukul 2.40am so...memang pagi buta lah kan! hehe!
pastu yang aku dok nyanyi nie apa hal kan..orang len nak tidoq suma bagai nye pun...(cam johan ckap cina plak :p haha!)

dengan tdoq nya lama gilaa....huuu~orait meh kta tengok bapa jam aku tidoq arini (kra isnin kemarin lah kan ;-) :

kul 12am-6.30pagi ------> 6 jam 30 minit
kul 10am-3.45petang----> 5 jam 45 minit
kul 9pm-12am-------------> 3 jam 00 minit
======================================
total i tdo..hehe                :: 15jam 15minit
======================================

btoi dak aku kira tu???
hahaha! sebenaqnya aku pon tak sangka napa lama sangat.sebab mak aku masak sedap sangat kot.then bgun petang tu pon..gi beli barang,then beli2 makanan,kenyang~~~~
+++ harini hujan seharian kan,so memang layan la bila pejam mata+ada comforter+dakap cibikut kesayangan ak;-)
jom tdoq~~yuhuuu nanti da kat kuis tak leh dah ;-)


sapa leh lawan record nie?? haha~

Monday, October 10, 2011

Yey! Adiah Bufday Mak Ayah~

ohaiyok!
hehehe~

baru-baru nie aku ada ckap kat mak,'mama....adek kat sana nak jogging,nak gi gym,nak sokkan sokkan kan...ta leh uh~adek tak da kasut,bukan mintak la..tapi nak habaq ja..hehe'.

pastu dalam beberapa ari lepas,ayah tga baca paper smbil surfing kat handpone.aku ngap2 makan roti canai ngan mak.tup tup kluaq dari mulut ayah 'eh..nike tga ada promotion tu.jom pi tengok~'.

aku cam tak amek port sangat pas ayah ckap tu.sebab aku bajet ayah juz lepas2 ckap camtu ja.
kra 'takkan beli lah~~lagipun ayah da ada kasut sukan,mak pon,aku ja tak dak...yang lama da letak mana tah,takkan lah beli kat aku~'.

maybe mak ada cita kat ayah kot sal nie.hehe..pastu semalam pas gi kedai hardware tu,ayah bawak ktwang gi kdai kasut sukan.aku wat relax ja lah.bajet ayah juz nak tengok2 ha~

pastu,masuk2..waaa ramai orang tengah pakai2 test,tga usha2 kasut bola,kasut runner,futsal suma.terkebil2 aku.jeles~haha...ayah pon pegang la nike satu nie.pastu ckap,'nah..hang tengok saiz hang nie leh tak pakai?'.
wiii....nak beli kat aku ka?? meletup letup bunga api dalam ati aku...epi~ :D


cantek dak?? hihi.bagi aku cantek lah.haha~
pas beli tu,mak ckap 'nie adiah bufday~~ayah ngan mak bagi....'.tapi! bufday aku rabu nieh lah! 12 oct~hehe.

tima kaceh mak ayah~~~~even terawal tiga hari ;-)

Chalet D'Ayang Teluk Bayu

hehehe!
tga epi nieh! tow takkk! alhamdulillah~;-)

semalam pas stress2 ngan geng ustaz yang aku cita tu kan, mak tanya 'emm...alang2 hang tengah cuti nie,bez jugak kan bawak hang pi memancing tempat yang pakjang hang cita haritu..jom~'.
time tu ayah tak da.gi kedai beli barang.so aku ngan mak dalam keta ja lah plan2 nie.pastu truz cpat2 google.pastu tunjuk2 pix kat mak (nak bagi mak info lebey! nanti leh cita kat ayah...hehe).pastu dari apa yang diGooglekan, result ok ;-) cun~tempat tu kra 3 bintang untuk orang yang kaki mancing.

pastu ayah pon masuk....pum! *tutup pintu*.....tapi aku ngan mak diam ja.haha.dua2 tak brani tanya ayah.sebab ayah aku nie laen skit~kra banyak dipikirkan -ve sebelum ke +ve.hehe!

lepas tu,laz2 mak cita gak plan kami nie. ayah cam ok. insyaAllah jadi! 29/30 october nie ;-)

snie2!
pandangan jauh dari jeti teluk bayu

tempat nie kra dah laut dah...pas muara tu.then chalet terapung nie plak nak pegi kna naek sampan 2 minit.wuuu~beznya kalau dapat pi.hehe..

antara ikan yang pengunjung dapat.nie siakap merah kan? hehe..

nampak nya perlu sediakan kelengkapan nie kalau nak gi.
kna cari joran baru~wii.....

tengok,semilang ada...kerapu..siakap
pluz,kna lah kumpul kan ilmu sama kan.nie nak pakai redah pi mancing.reti aku~haha!

kalau tak pi pon tak pa, sebab benda nie aku tak sangka pon akan pi.haha~
cuma kalau jadi tu...alhamdulillah lah kan ;-).
skrang antara masalah nya tu,abang kak aku suma cuti ka? kna pakat btul2.so ditubuhkan event di pezbuk.

alhamdulillah~kak syeha,abg bjon jadi.abg heiry insyaAllah tak da hal...cuma masalah kat kak sorang lagi nieh.nadiah the bon.haha...haish~

mak kata 'yang mana ada,free jom...yang ada klaz,ada keja...pi laen kali'.wakaka~ ;-)
so,malaz cita lebey lanjut.kalau pegi da nanti baru aku story banyak2 snie,kalau tak pi wat pa kan cita.wakakak~jum!

Sunday, October 9, 2011

Melayu Lembab

saya bukan DAP yeh!
saya bukan UMNO!

bila beli barang dari cina,upah cina wat rumah,biznez ngan cina, orang melayu mesti cakap,'tengok..bangsa sendri tak mau tolong.....melayu kita lanie...macam nie lah'.

then bila kita beli barang dari melayu,upah melayu wat kerja contohnya bina rumah... agak2 kualiti tu sama tak ngan cina nya kerja???
macam tu jugak kalau kita biznez ngan melayu. ada ja masalah. lembab! tak kemaih!

erk...aku? orait,saya Muhammad Safwan.BANGSA MELAYU.
tapi saya sukaaaa sengat kutuk bangsa saya.haha...bukan kutuk.cuma,komen okeh ;-)

aku sebenaqnya tengah geram ha...tu aku post sal kaum2 nie.haha...
semua nya bermula dari semalam. jeng jeng jeng~~
aku nak beli satu barang nie.then cari2 dalam tenet,owh... ada wakil jualan dy.orang melayu.ustaz plak tu.bguih la kan.ada 2 orang ustaz yang jadi wakil kra ajen untuk barang tu. so,aku kol ustaz 1.

AKU : assalamualaikum...ustaz,sy nak beli ******...boleh jumpa ustaz bila dan dimana eh?
USTAZ 1: waalaikummusalam,kol saya nanti2...sy sibuk.tengah ada tahlil.

ok,patutnya kita customer....then nak beli barang tu banyak tow.apa salah hang ustaz kol balek.pastu,tak pa lah kan...aku kol ustaz 2.

AKU: assalamualaikum ustaz,sy nak beli *****...macam mana?
USTAZ 2: ha...barang ada.insyaaaaaAllah~~ boleh2,saya tengah ada hal.nanti petang boleh?
AKU: okeh...

......petangnya......

USTAZ 2: bos tak balek lagi. adek boleh bank in kan ke akaun sy tak duet tu? nanti saya dapat duet,saya amek barang kat satu koperasi nie,kta jumpa na.

aku da pelik.dalam tenet ckap dy ajen.tapi ajen pon tak da barang.kalau aku tow kna pi amek kat laen..baek aku truih pi ja koperasi tu.huhu...ok la kan,dalam bapa jam pastu,dia mesej swuh bank in ke akaun isteri dy.hahaha.... aduh,ustaz tu tak da akaun bank ka?? dol,kalau ak beli seringgit dua tak pa jugak.senang2 nak swuh orang bank in.kang duet dia bawak lari~haha...
time tu dalam keta.mak ayah aku gelak la....sebab tak sangka ustaz dua2 cam apa ja.ayah dok ulang ayat 'huh..camnie la melayu wat keja'.

aku pon dapat kenal pasti,owh koperasi yang ustaz tu ckap kat kedah.koperasi M***.

jadi arini,pas2 sarapan suma.aku ngan parent aku pon pegi la cari mana koperasi M yang ustaz tu ckap tu.owh,koperasi kat surau~baguihnya... :-).then setelah berjarak kami mai,TUTUP.sampai2 ja kat Koperasi tu,juz ada papan kecik ja 'KOPERASI M'.siap kunci mangga bagai.adez~

aku pon kol la ustaz 2 balek.
USTAZ: ohh...koperasi buat masa skarang memang tak buka lagi.insyaAllah malam nie.tu pon ikut keadaan.

hahahahaha...aku pon letak la tepon.gelak panjang~

camnie nak berniaga apa ustaz! baek tidoq ja kat umah! jangan la gatai tangan jadi ajen...gatai sangat nak wat koperasi lah  apa lah,kalau camnie punya keja! haish~~~

Saturday, October 8, 2011

Thursday, October 6, 2011

tga ubah mengubah

;-) menggatai sket pagi2

semalam time usha2 facebook...jmpa pix nie.nampak.............cute lah! hihihi...

Monink! yang tak bberapa monink!

haha! tajuk cam senget ja~
tak ya la nak monink sangat sapuan oi~
satgi hanyut....smpai zohor.hihi.

yala,tdo kul 4 5 pagi tadi.then mak kejut subuh..bangun2 subuh,bancuh minum radix.pastu tengok2 facebook..baca2 berita iT skit,pom! tidoq~kelautttt..
so,actually no monink for me sepatutnya kan.haha...

japgi! japgi! japgi! kul 9! elektrik! aaaaaaaaaaa~~ sempat ka download2 aku nie siap!

internet slow??
cakap sal internet kan,aku dapat tow area aku nieh bulan 9 n 10 da sampai UniFi.tapi,tah la.
aku ada promote UniFi nie kat ayah.sebab banyak keistimewaan dy.antaranya,tak yah la pakai astro dah pasnie.dengan astro makin hari makin naek harganya.dlu kata 50,lani kat seratus dah.patut ka lagi naek?? pelanggan lagi kurang eh?? huhu.pastu,dengan unifi...tepon umah ke umah free.jadi leh la aku cucuk mak aku swuh pujuk ayah pakai unifi...sebab mak slalu gayut ngan mak ngah.hahaha! 
*sory mak! kalu ayat gayut tu cam jahat ja bunyik..ok2,ubah...gayut-->bebicara ;-) ok??*

pastu proposal (aceh) da antar kat ayah.ayah pon sokong....
and and! aku dah daftar! hahaha....

insyaAllah,smpai ja si cable fiber optic TM tu lintas depan umah aku...jangan tanya aku sedot satu youtube knapa.haha! tapi seyes weh,aku tak tipu.UniFi tu seyes laju uh.sesuai la sangat2 untuk family aku.haha..sebabnya :
1) ayah-kaki surfing..tah apa dikajinya ;-)
2) mak-tak da papa.mak kaki drama :p
3) abg sulong-seyesly kaki surfing+download muvi blueray
4) kak syeha-kaki youtube! wanshah la,matlupi la,anwarhadi la~
5) abg jon-kaki surfing2 and facebooker!
6) kak cah-kaki utube gak...facebooker yang fanatik na matik!


7) aku...erm,tak pandai lah men internet2 bagai nie.erk! haha~! tipukk! aku.....korang tengok no 1 pastu highlait smpai no 6.tu la aku.haha! teruk gla kan?? sebab...dalam umah nie,slalu kalau suma balek cuti.konfem aku kna marah slalu.sebab asyik download ja keja.

'pan...hang jgn dok wat prangai..cpat stop download'
'pan...leklok ar,ingat hang bayaq ka'
'pan...aku tutup plug laptop hang satgi'.

haha.....orait2.target aku before krismas,5 or 10 mbps UniFi mesti cruttt crutt punya dalam umah nie.hihi.tak yah dok gelabah download utube tunggu2.skali tekan,5 saat siap.insyaAllah.


tudia...nie buktinya~wawaa...aku da wat test dah kat umah abg aku.betoi2 sebelah menara TM yang rebung kat bangsar tu.laju kan! ;-).abang ckap,download bluray juz setengah jam ja.huuuu~

sejam gi elektrik tak da! aaaaaaaaaa! 

Khutbah Terakhir Rasulullah SAW

sebenarnyakan,time skolah dlu ustazah klaz aku ada ckap sal khutbah terakhir nie.tapi,aku time tu..maen2 kot :p,so tak amek port la sangat.alhamdulillah,Allah izinkan aku tuk baca jugak khutbah nie time aku smayang maghrib kat Restoran Asiatica tu...aku smayang2,langut2 ataz..ada cam frame khat tu.tapi tulih "Khutbah Terakhir Rasulullah SAW'.erm! aku pon baca2...huu~cukup bermakna...
then malam nie,aku cadang nak kongsi ngan kawan2 aku len.kra yang mana tak pnah baca,dipersilakaan...dan yang mana dah pnah bca tapi ingat2 lupa,apa salahnya kan...baca untuk malam nie skali lagi ;-).insyaAllah...sma2 lah kta peringat memperingati okeh ;-)
-----------
Wahai Manusia,dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan.Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini.Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.
Wahai manusia,sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci,maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.Janganlah kamu sakiti sesiapa pun agar orang lain tidak menyakiti kamu lagi.Ingatlah bahawa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan diatas segala amalan kamu.Allah telah mengharamkan riba,oleh itu segala urusan yang melibatkan riba dibatalkan mulai sekarang.
Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.Dan dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar,maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikuti nya dalam perkara-perkara kecil.
Wahai manusia,sebagaimana kamu mempunyai hak keatas isteri kamu ,mereka juga mempunyai hak di atas kamu.Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka ke atas kamu maka mereka juga berhak untuk diberi makan dan pakaian dalam suasana kasih sayang.Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik,berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu yang setia.Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai ke dalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.
Wahai manusia ,dengarlah bersungguh-sungguh kata-kata ku ini,Sembahlah Allah,Dirikanlah solat lima kali sehari,Berpuasalah di Bulam Ramadan dan Tunaikanlah Zakat dari harta kekayaan kamu.Kerjakanlah ibadat Haji sekiranya kamu mampu.Ketahuilah bahawa setiap Muslim adalah bersaudara kepada Muslim yang lain.Kamu semua adalah sama,tidak seorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan beramal soleh.
Ingatlah,bahawa kamu akan menghadap Allah pada suatu hari untuk dipertanggungjawabkan diatas segala apa yang telah kamu kerjakan.Oleh itu Awasilah agar jangan sekali-kali terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaanku.
Wahai manusia,tidak ada lagi Nabi atau Rasul yang akan datang selepasku dan tidak akan lahir agama baru.Oleh itu wahai manusia,nilailah dengan betul dan fahamilah kata-kataku yang telah aku sampaikan kepada kamu.Sesumgguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara,yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua-duanya ,nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya.Itulah Al-Quran dan Sunnahku.
Hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku menyampaikan pula kepada orang lain.Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang terus mendengar dari ku.Saksikanlah Ya Allah bahawasanya telah aku sampaikan risalah Mu kepada hamba-hamba mu.
(Khutbah ini disampaikan oleh Rasullah s.a.w pada 9hb Zulhijjah Tahun 10 Hijrah di Lembah Uranah,Gunung Arafah.)

Masih belum puas!


ari2 bila ayah masuk bilik.mesti ayah ckap...'bila nak kemas nie....semak ha..'
mak plak 'haih....budak nie la~skali selerak,selerak abih..skali kmaih,sampai kemaih sgt pulak.haih..'.

haha~tengok meja tu! tu bukan meja safwan rasid tu.tu meja safffffwan qaasid! semak! selerak abih..huu~orait2! aku janji ngan diri! esok meja nie aku kemaih okeh! deal eh saf ;-) *cakap sorang2!*

hmmm!
aku masih belum puas ati lagi dengan apa aku wat arini~even bila aku pikir2 balek,ada la kerja yang wat.cuma....tak kna ngan sepatutnya.yalah,cuti sem kan..baru abeh final.tidoq jalah safwan oi! haha...tapi~~~
takkan nak rehat ja.nanti mak ayah ckap ap pulak kan.and! aku konfem and yakin,msti ayah ada ckap dalam ati, 'anak bongsu aku dah tak mcam dlu...dlu rajen! skrang...pui!'.haha..pui tu tak la kot ;-)

apa aku wat eh arini~ermm!
1) basuh keta
2) siapkan projek akurium tu..
3) tengok river monster
4) tengok soffiya *sebab ada tiz zaqyah! suka2!*
5) present kat ayah sal iPhone 4S *nak cucuk swuh ayah tukaq :p*
6) teman mak gi pasar malam *sja nak tengok orang alma!*
7) potong kaki cengkerek dalam 50 ekoq *bagi ikan makan!*
8) sembang ngan jiran! *jarang uh aku sembang! haha~*

ermm~rasanya nie ja aku wat.ada la len2 tu.tapi nie antara benda yang bagi aku dinamakan AKTIVITI lah kan ha ;-) hihi...

tapi untuk esok,aku masih tak pasti apa aku akan wat.sebab TNB ada send surat ckap dorang nak repair kabel elektrik.so esok from 9 pagi smpai kul 6 petang,elektrik tak da.wawawa~~kna cas bateri laptop and handpone penuh2 nieh! padat! da ada tnda full pon aku akan tekan charger tu...bagi full2 lagi! haha~
tadi menggelabah aku ngan ayah.gi beli bateri.takut2 ikan dalam akuarium tak da OxygenDUT.hehe~

Wednesday, October 5, 2011

Balekk lee copat...

dalam keta semalam tetiba abang kol 'alo,aku balek ari jumaat nie...habaq kat ayah suma nah'.
hehe! yah2! ;-) balek cpat!

ShyllaAmzah! ShyllaAmzah!

wiwit!
bapa ari lepas abang aku swuh dengaq lagu sesalanku.yang 3 orang nyanyi tu..ning,shila n sapa tah sorang tu.haha~then jmpa si shylla amzah nie.anak ND Lala ha~kalau tak sala aku,dy nie baya2 aku ja.sebab dulu time dy darjah 6,aku pnah jmpa dy.(haaa!! ti melodi mai umah aku ;-) )

penah la jumpa camtu ja lah.tak ckap lah~

mai besaq, mak aih....da jadi artis.suara sedap,lawa tu biasa2 ja...*biasa2? haha!*

tapi aku minat la lagu2 dya nyanyi balek dalam utube tu.sedap! kan! tak caya dengaq~cute pon ada ;-)


Family Apple

sebenaqnya....jap! ish...da bapa kali da nieh aku ulang video shylla amzah nieh.sronok plak dengaq.dala lawa~haha! gatai!

ok sambung..sebenaqnya aku nak post cita sal iPhone 4S yang baru kluaq semalam.
tapi sebelum tu,aku tak pnah post cita sal girlfrend fez aku nieh.erk! ada girlfrend no 2 :p kan?? lalala~

sony ericson tu phone fez2 yang milik aku....kra btul2 beli khas untuk aku lah.sebab sebelum nie,pakai bekas ayah..bekas abang.haha..alhamdulillah~skrang aku jadikan dy handpone untuk privacy.tak da sapa pon tow no tu.haha...ad la,3 orang ja kot ;-)

masuk bulan nie,da kat 11 bulan aku pkai iPhone 4.tringat plak time ayah bagi dlu.kenangan tu~

ayah kol 'hangnya handpone SE tu ok lagi dak??
aku, 'aah ok ja...awat'.
ayah, 'hang nak pkai iphone dak?'
------------------------------------------------------------
time tu aku blur gla,siap tak tow iphone tu bez ka tak.juz tow2 camtu ja.haha~
------------------------------------------------------------
aku, 'ok la..bleh gak.seyes ka nieh.awat nak bagi tetiba...exam pon dak lagi nie ayah.haha'
ayah,'amek la...tapi jaga baek2 nah.hujung minggu nie balek penang ok'.
aku, 'orait! ;-)'.

pastu balik la penang...masuk2 ja keta,aku tengok kak aku no 2 nie tga gedik2 men iphone skin merah.heran tetiba~
eh...jahat gla,kak aku dah pakai aku punya.geram~haha.tapi da baru balek,mood baek.aku diam ja lah.senyum.tup2,abang bukak board keta tu...bagi kotak iPhone kat aku.

bukak2...aih! aku nya dalam kotak lagi lah.awat kak cah ada jgak? then,abang pon tunjuk dy punya.
HAHAHA! aku siyes terkejut and blur~hujan iPhone ka kat umah aku...
ayah ngan mak ja tak pakai.kata ayah,nanti.....laz2 awal taun aritu ayah pon tukaq :-) epinya aku~~benda yang aku tak pnah expek tow.

satio mak,
biru -aku, pepel-kak syeha, itam tga-abg jan,mera-kak cah,itam  laz-abg heiry
ayah kata dy saja ta bagi mak pkai iphone sebab takut mak men facebook nanti~haha! reti ha mak nak men fb.email pon tak da ;-)

i luv my iPhone.

seyes...banyak sangat application dy dan macam2 korang leh wat + benda yang korang tak jangka pon dy leh wat ;-).haha..

Tuesday, October 4, 2011

My Future Plan~

semalam kul 3 camtu,aku rasa cam sunyi ja....rasa cam nak cakap ngan seseorang.jadi ada la beberapa kawan yang selected.hehe,cam bertuah sangat ja kan dapat kol dari aku :p

pastu kol fathi,dy tak angkat.

paginya tu..bgun2 subuh,fathi meseg ckap dy kerja kat kilang steelcase puchong.hmm~pastu aku barink jap,pikir masa depan~;-) sampai tetidoq~~

bangun2 kul 1,makan-makan suma...tangan nie terdetik nak usha job sedangkan baru sem 4.hihi.tak pa la kan,ada impian dlu ha.. ;-).usha2 kat Jobstreet.com tu,then pilih it-->software-->penang.
waaa...ada kat 150 peluang pekerjaan untuk intenr,software engineer,senior engineer,support lead dari kilang2 area penang aku nieh.waaa~

pastu antara yang wat aku nak usha banyak2 tu,GAJI! haha...mata duitan! :p
waa..kalau contoh,ada skill dalam ASP.net,VB.net,JAVA,PHP,SQL then experience dalam 3-5taun + bachelor.insyaAllah,4k keatas.pluz,kalau ada master...experience 5 taun keataz,insyaAllah 8k ada ja company nak amek.terutama Oracle ;-).




erm..tapi....layak ka aku?? dengan skill rendah :-( java oop ja~emm...

perlu usaha lebey dari skrang kan! cayoook! tyra caen man cen! jom majukan BSE! aaa!

Target Cuti Sem nieh!

yah yah! tengah cuti sem nieh.baru bapa ari ja pon kan..so sempat lagi untuk wat taget.nie tak,dok tidoq lambat bangun tgah ari,makan mandi smayang..teman mak tengok tb,pastu men tenet.pastu makan mandi smyang,tengok buletin utama yang BERITANYA AMAT TELUS DAN ADIL.haha~maaf nah,dua tiga minggu nie aku panaih skit ngan umno aka BN nieh.keja dok ceqita apa jasa lepa ja....demi rakyat demi rakyat apa dia tah la.hoho..*cam bahasa penang terlebeh ja....camnie,cik jannah sorang ja la paham kan.haha!*

pastu....malam yang penuh berkat lagi memberkati nieh,aku ada beberapa benda nak usul dan dibahaskan dalam parlimen arini.hehe! cam belanjawan 2012 plak kan ;-)

antaranya...
1-- tidoq awal la..dalam kul 2 camtu (perubahan besaq kalau berjaya!)
2-- hafal balek surah2 hapazan dlu2 (huuu nie susah nieh...aku da la pemalaih!)
3-- study sal android (insyaAllah rajen wat lah.. :p )
4-- renew kebun! (da cam hutan dah)
5-- part kan ikan,satu akurium satu ikan (aku ja kot yang paham..haha)
6-- kmaz blik aku ngan blik kak
7-- solat awal waktu (perlu2!)
8-- trunkan berat badan balik (aritu da trun dah! balek2 cuti..ngap2 tak berenti.huh! nek balik..haha)
9-- maintenancekan minda,repairkan hati,overhal kan segala sifat2 yang tak elok and pemalaz tu!

10--???

haaa..nie aku saja tinggai kosong.biaq nanti kalau ada benda papa..tambah la kan.haha~

mak aku wat karipap cheese arini weh~(nie pix karipap pusing aritu...sja upload hehe)

Bersyukur itu lebih Indah

tajuk~~wiiiiuww brangin~hehe!

tah la.

sejak dua menjak nieh,aku banyak dengaq orang yang aku knali kra orang sekeliling aku ada ujian dan dugaan yang Allah berikan.termasuklah aku.cuma...ujian yang aku hadapi tak lah seberat dorang.Alhamdulillah...aku bersyukur padaMu Ya Allah..:-)

kawan2,teman2,sahabat2,pakcik2,makcik2,adek2 abang akak...,

bersabarlah dalam mengharungi ujian yang diberikanNya yeh...
adakala kita bersuka ria,gelak ketawa...tu bukannya bermaksud hadiah.tapi itupun dikira ujian.tapi ujian kesenangan dan kegembiraan.Dia Maha Pemberi,Maha Penyayang...Dia tau mana yang patut hambaNya diuji.

mungkin Allah lebey sayangkan kita,sebab itu kita diberikan ujian yang berat...untuk kita slalu mengingatiNya~

marilah kita berdoa....mengangkat dan menadah tangan dimalam hari,memohon padaNya agar kita dan seluruh umat Islam diterbitkan rasa bersyukur dan bersabar dalam hati nieh,moga hari-hari keesokkannya lebey baek,InsyaAllah.

jom tukar iPhone 5

pffffffftttttttttttssss~~

arini! arini!!! ariniiiii!!

mengikut berita,arini iphone 5 akan dikluarkan!
waaaaaaaaaaa~~

tapi masih jadi tanda tanya,ada kata namanya 4S sebab juz upgrade processor dari iOS 4 ke iOS 5.tapi ada kata iPhone 5.erm~kna tunggu lagi nieh.maybe Apple baru nak bukak opiz kot skrang.hehe!
waaa...kalau lah Apple bagi upgrade phone dari iPhone 4 ke 5.haha~! aku lah orang pertama beratuq..(yaka?? bangun tidoq smayang subuh pun lambat..puffff! haha!)

kta nantikan sma2! ;-)

Aku Libra

aku lahir bulan oktober nieh~
jadi.....BAGI YANG BACA NIE,PANDAI LAH KAN! haaaa...
cpat pecahkan tabung korang...
cari benda yang patut dibeli..haaa~~step seterusnya,aku malaih la nak atuq~:p


hihihi~

weh weh..bufday aku 12 oktober nieh tow! haha...tah la knapa,aku agak excited ngan bufday aku nieh.even adiah dapat juz dari sorang dua~;-) *sorang dua?? yaka!*

tapi jangan dok ingat tarikh 12 oktober nieh tak da papa tow...ha~
fakta nieh ;-) :
1) tentera parsi 'Cyrus The Great' menawan Babylon
2) King Edward VI of England lahir ;-)
3) hari dimana terlahirnya manusia ke 6 billion di bumi nieh

haaa...special tak tarikh bufday aku??? hahaha! jelez ar tuh~:p
banyak gi peristiwa..cuma malaih ja nak hurai ;-) :p

kenangan sem-3 
chow!

Hahaha! Mesti jugak!

;-) bajet!
assalamualaikum!
hai!
saya....bukan anwarhadi yang korang ska tu!
saya....juga bukan matlupi yang korang ska gelak2 bila tengok tu!
saya....aaron aziz........punya peminat! haha~ *kalau nak kata cam aaron pon ap salahnyakan! keke!*

seyes ha...aku punya lah nak post.dari aritu lagi.nak nak nak nak nak nak!!!!
tapi tak tak tak tak tak dan jugak...*tak dan means tak sempat,tak ad kelapangan* nak post dalam blog kesayangan aku nieh.jadi malam nie pas wat kerja ayah tu,aku rasa lapang! cpat2 bukak blog nie.

tadi post kat Gedong aka Tyra Ahmad Vadeq...swuh dia wat design blog aku.sebab aku rsa blog aku nieh design dia cam lama sangat ja.so perlukan keadaan yang baru kan! tul tak? ka tak yah...ermm~~*nie wat aku serba salah nak buang design pensil tangan aku nieh ;-)*.

Monday, July 25, 2011

Rahmat Ujian

syukur aku pada-Mu ya Allah....
sebab tidur kan aku malam semalam awal~
bangun arini pun awal...kul 3 beb~hehe! leh wat esemen database dalam keadaan tenang ;-)

aku ternampak playlist 'hati' dalam media player nie.kak aku yang wat.dalam tu suma lagu nasyid.tapi dalam banyak2 lagu,aku fall in luv ngan lagu rahmah ujian-mestica nieh.lirik dya cam nak nasihat something kat aku.and mungkin Dia bangunkan aku tengah2 pagi nieh untuk aku selit rasa 'bersyukur' dalam diri aku seharian.

alhamdulillah...

jom layan~


*aku tak tow lah leh gi ka tak dinner tu...family swuh balik sebab ada hal nie.ermmm....
*aku ska dok dalam bas nak balik sebab time tu lah aku mesti meseg 'maaf' kat kawan2 aku.sebab time dalam bas aku slalu muhasabah diri sambil tengok permandangan.pelikkan? haha....

Sunday, July 17, 2011

i need to be alone

erm.....nak luah skit nieh.syes mode.

i need to be alone...

kadang kadang aku paham why why and why member aku si acap tu ska duduk sorang.when im alone,all bad and gud things it's juz depend on me.means, i can handle myself on my own.

pening tengok orang nie kadang kadang.tanya benda tah apa apa.soalan yang 'perlu ka aku jawab??'.sedangkan,dia sndri tow.penat lah beb~oh,maybe dy cuba nak ramah ramah kan..haha.tapi,pliz lah~ask me wit somethin going on.

then, susah jgak kalau orang tak paham condition kita.thu lah 'awk' ada duet BANYAK,and 'sye' sedang sedang ja...pastu  bila 'awk' ajak 'sye' kluar jalan2 kluaq...'sye' tak nak ikut,tak perlulah nak gelak2 sinis.huh.BANYAK duet sangat tak bermakna leh pandang rendah kat orang. hang baru 20 kot,and aku pon 20. insyaAllah,berpuluh2 taun gi kan nak hdup...so,agak2 duet tu memang akan banyak ja ka slalu??? and yang penting tu,perlu ka kita nak ckap lebey kurang ngan orang sebab duet tu??? orait, kta tngok 20 30 taun nanti ;-) (masuk list plan jangka masa pnjang~deal).

eh...safwan kata blakang lah~~
hey! blog sy,sy punya hal lah~nak ckap depan2,da ckap dah.tapi dri tu tak mau sedaq.takkan la nak orang teguq ari2.kang ckap 'safwan buat beshhh' pulop.haih....tahla.nak ckap depan2 pon bagi aku tak best lah.kita kna lah muhasabah dri skit.tak perlu orang tegur.agak2 benda tu wat leh watkan orang trasa,tak payah lah wat.kan senang???? :-).

orang nak study pon masalah.aku bukak laptop ja,datang2 tengok.cuba hang.....ada aku kalut2???huh.

okeh,epi2 skit.erm2! :-)
bila dok sorang nie,nak masak ka..nak cuci tandaz pon.........................................rasa ska tow tak.pinggan periuk aku masak,aku cuci.tandaz aku pkai,aku cuci.kra win win lah kan.nie tak.satu rumah 8 7 orang.berus ada satu,penyapu ada 3.tandaz ada 5.tapi???? haih,cakap kata ungkit.tapi??? ha..byak tapi disitu~haha.buang masa aku tow tak.dok wat keja nieh.

act,aku tak pnah pon wat sambil muka com(muka marah,geram) apa.tapi bila aku dok sorang2,aku terpikiaq la jgak kan.kadang2 tu rasa cam 'cerdik' tow wat sorang2 suma neh.dengan tak da ucap trima kasihnya.dengan tak da nak balas apa2,kot nak ap ka.erm,act,bukan minta balasan.cuma,pliz appreciate skit lah eh.

penat,letih,sedeyh.

and bila aku sorang2 cam cuti midsem aritu..even ada caien n bob,tapi aku rasa tenang ja.dengan dorang pon pandai amek ati ap.rasa sronok tu ada.erm,memang....patut kita nie dduk dalam jemaah orang ckap.tapi bila nak dduk dalam jemaah tu,jemaah tu kna la sma2 berkerjasama untuk saling membangun.jemaah akan layu and berpecah bila saling nak wat kerja sndri.bila tengok benda tu wat untung kat orang skit,rasa tak mau wat...thats malays culture.

sebab tu lah wat i said just now,i need to be alone.and i luv to be alone.haha~
nasib kat kuis nie tak da bilik type A++ ja,kra sebilik satu tandaz.tak kisah pon kalau sesem 1.5k.janji hati tenang,dosa tak tambah.

maaf la kalau anda anda trasa.tapi,manusia yang serba kekurangan dan lemah nie,nak luah skit arini.aku minta maaf :-) tak da pon rasa nak gadoh,nak meluat apa.cuma amat2 berharap disni smoga kita sama2 brubah kearah kebaikan.minta maaf skali lagi okeh.aku sayang kawan2 aku.and harap camtu gak korang.kita muda lagi.time2 nie lah nak cari experience dalam hidup.jom rajen2! (nasihat dri sbnaqny :p) seyes nie,cuba think +ve.aku ckap untuk kita,bukan sja2 luah nak bagi hang trasa.lazly,aku minta maaf.

nyanyi pagi pagi....lala

jom layan lagu nieh! hehe...



aku sebenaqnya ska tengok muka gayoon nieh (yalah,ari2 tengok plak video nie kan?? haha~gatai!).maksud aku, suka tengok dia seyes nyanyi tu :p.haha~(tapi nampak cam hang gatai ja...haha!)

tu gantu gantu....mei meii~

Thursday, July 14, 2011

Ujian Pertengahan Sem Database

lalala~~senang ati nampak cik saf!
ermmmmmmm waklu senang ati!! hahaha~


playing, Chris Brown ft Keri Hilson-Superhuman~

yah! tajuk tak leh nak skolah rendah gi.(tringat pulak buku rekod skolah rendah dlu..haha.Ujian Bulanan lah,Ujian Pertengahan Tahun lah..huuu.pastu komen dari cikgu.hmm,tringat pulak aku dari darjah 4 smpai tingkatan 4~apa komen cikgu aku???

'seorang plajar yang aktiv,cuma perlu kurangkan bercakap...'.hahaha!! seyes weh.

slalu sangat cikgu komen camtu.tak pun kan,bila ayah mak kna mai skolah amek buku rekod kan,cikgu cakap camtu.pastu kluaq kelaih kan,ayah tengok aku....'hmm....banyak bckap cikgu ckap~haih,hang pi skolah nak becakap ja ka..ayah swuh blajaq,bukan ckap banyak'.hahaha! seyes ohhh.pastu,kalau aku dapat result ok,ayah pi amek la buku rekod.kalau truk skit,mak la kna pi.hehe!

tapi aku tringat time tingkatan 4,abang kot mai amek bku rekod.setail lah.orang ingat ayah aku muda gi.hehek~
pastu ustazah cam baek skit time tu.jadi komen nya tak truk lah.+ve !! ;-)

aihhhh,nak cita sal database tadi lah.bukan nak dengaq hang cheqita pasal skolah hang dlu :p.hehe!

study2..hehe.

arini klas database aku,Pn Aisyah wat midtem exam.huuu 40 marks.tapi nak dijadikan cita,sampai2 kelas....aku tertinggai handpone.pergghh!! gelabah abih.aku lupa letak kat mana.takut2 kat ruang tamu rumah.huu...truih aku pinjam moto si sopi.tapi~~~~~~~~~~~~~~~~tapii~~~~~~~~~moto dy aku tak tow mana satu.hahaha! balik pi klaih macam biasalah.wat midtem dalam keadaan tak tenang.huh!

pastukan,masuk2 klaih.suma pakat jarak2 dah.aku ja baru masuk.pn aisyah mood baek arini.senyum ja.lega!
pas ketas bagi2 suma.....(selai ja pun :p),pakat2 la wat...hoho.aku tengok soalan.ada tiga.tapi bahagi2 lah kan.emmm bukan nak kata senang bukan nak kata susah.tapi bagi aku,alhamdulillah...semalam pati ajaq sal foreign and primary key suma tu.satu soalan besaq masuk sal tu.alhamdulillah...arap2 btoi aku wat tu.hehe!
then,soalan2 len pun cam leh leh ja.dan aku nieh,orang petama kluaq exam.5minit ja wat.perghh blagak nak mati kan??? ghahaha! bukan apa lah,aku dok riso iphone aku tu.kang hilang apa.matittitititititkkkk akuh.huhuhu....

balik2,lega,iphone kat ataiih katil bawah bantal.haha...truih sujud syukur ha~alhamdulillah.....

Kisah semalam

JJCS...........
jalan jalan cari sponsor......

hahaha..seqaaabukk kan aku nieh.dok sponsor tak abih2.ah~kesah...
nex wik kot program weh.

sebab tu lah aku semalam.memandangakan agak2 free.tak da klaz apa.aku pun bercadangan dengan caien n awe nak gi cari sponsor kat nilai.dari bank,truz ke giant...tesco apa.pinjam keta kak semak.mintak sponsor punya pasai.pi tesco giant masuk pejabat.bukan pi copping ;-)

awe nieh pandai bawak keta.cuma...bab bab jalan and arah,dia lemah skit.nak kona ja tnya 'eh...kanan kiri???'.
pastu pas selesai suma,ondaway kat tol pluz tu..awe tnya 'kanan kiri??' aku ngan syahir pon 'kanan tu..kl kl..'.
tapi awe wat relax ja lagi.time tu dy pi arah johor.kami da ckap dah kl.tapi dy cam tak tangkap.dy pon relax ja masuk pi johor.hahaha! lawak lah~time da kona baru nak sedaq tukaq arah.mana nak dan....huuuu~
laz2...exit seremban lah nampok nyo.jauh kobona ha....(kluaq dah bahasa nogori akuh~hehe).

tapi, satu chemistry yang aku ska antara kami tiga nieh satu lah...papa masalah,anggap pengalaman and tak mrungut2.tiga2 pakat senyum ja.masing ckap 'anggap nie suma pengalaman kan...'.pastu gelak.haha..

pakat2 dok pam angin taya..hehe~

safwan pam...memang keta jadi laju lah.. :P
tengok...sesat2 pon senyum lagi...(wekk~)
bez gak la semalam~penat2 pun..tapi sama sama ok kan,jadi bez lah.aku ska time kita gelak2 kat kfc sambil usha 'man kecik2 dlu' pastu tengok orang2 dok jalan masuk tesco tu.hehe.thankx caien awe...sebab tanggungjawab aku,korang tolong apa.thankx again.aku hargai sangat.

Sponsor 2 : Ekstival pulop

Karnival Mahasiswa ( KARMA II ) kali nie terpaksa ubah nama kepada KAMI iaitu Karnival Mahasiswa Islam.huuu~macam2 lah Kuis nieh~~banyak kerenah!

then tadi mesyuarat agong persada,pas bincang2 sal program suma..ada yang kna batalkan apa.aku rasa sedey and down sangat pas dengaq pengarah ckap konsert nasyid kna batalkan.sebab KUIS wat hal lagi.huh~

bab sponsor plak...aku masih usahakan.maaf ye exco and ajk smua.kalau aku ada duet banyak,da lama aku sponsor korang.ti kalau aku da keja berjaya suma,insyaAllah..kalau2 ada budak budak U nak wat program then cari sponsor,jangan lupa ya jumpa aku.seyes aku nak sumbang.sebab....emm sebab~aku dapat rasa macam mana korang rasa time perlukan sumbangan/sponsor.hahaha~susah kan?? tambah tambah bila berdepan dengan orang yang mampu,tapi wat macam tengah muflis.huh! (malas nak ckap sapa...)

pastu...sebab apa tajuk SPONSOR 2???

sebab...time nak abiz meetin tu,tiba tiba...abang muaz bisik 'wan...abang nak bagi wan jadi exco penajaan untuk ekstival kuis kali nieh leh tak??'.

erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

aku jem.hahahaha! weh! nak kumpul 5 ribu untuk KAMI kali nieh pun da serabut.nie plak Ekstival besaq tuh.pastu aku pun diam ja lah.tanya, 'bang...slalukan,ekstival laz yer..bapa kos?? and agak2 kali nie perlukan brapa riban?? 10 ka belas2??'.dia pun dekat dekat ngan aku.macam takut orang dengaq ja.haha...'kali nie dalam 70 ribu ha'.hahaahahahaha...

erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lagi!

banyak nya~ohoooo.satu bijik civic secondhand ha.
erm,tapi aku tak la tolak lagi.aku ckap aku balik pikiaq.sebab...ekstival bulan 11.ada lagi 8 9 10.dalam 3 bulan kan? emm...insyaAllah sempat tuh.untuk aku kontex kontex syarikat besaq cam celcom and sinar harian suma.cuma,aku takut jgak.kalau kalau aku tak dapat cari sponsor.ti apa plak kata exco2 and barisan laen.'ah..budak tu tak dapat bantu pun...'..haha~

tapi bila tringat abg muaz ckap 'sebelum nie mmg kuis ja bayaq suma...tak penah ada sponsor'.
erm! aku rasa semangat.sebab kalau ada untung lah.tak da,macam biasalah kan?? hmmm...pikiaq dlu lah ;-)
truz aku pun tnya balik 'bang....macam nie.kalau saya usaha cari kan sponsor,kos pengangkutan,kos saya nak surat2 ngan smua....kuis support tak?? sebab tu kan..sakit jugak tow kalau duet sndrik'~(aku ckap camtu sebab untuk karnival nie ja,aku ngan budak2 kluaq kat 100 gak,bek setting siap2 kan ;-)).hehe..

pikiaq dluk,chaw~

Bersyukur lah dengan apa yang ada..

pliz...syukur skit saf!

awak.....syukur okeh~ :p erm,gilo! haha..dok awak2 pulak kan~haih.

aku bersyukur sebab Allah bagi kesempatan masa untuk aku post2 merepek kat snie.even aku tengok,kaji2,usha2..hehe,dengan tanggungjawab aku sem nieh agak berat.dengan PERSADAnya,dengan Karnivalnya,dengan subjek agak berat bertan2 kali nieh.and....ujian IMAN yang Allah berikan kepada hambaNya yang gendud nieh.tah la...haih.

mengeluh2...tu ja keja hang kan! huuu~

aku perlu keseorangan.....macam malam2 lepas.and,hampir 2 3 hari da aku dapat sorang2 malam2.suka suka!!
pluz,aku rasa nielah kesyukuran yang amat2 aku tunggu,KETENANGAN..
thanks Allah.alhamdulillah! hambaMu ini akan slow slow brusaha brubah....brubah menjadi hambaMu yang dapat mencurahkan nikmat yang Engkau berikan kepada agama and sluruh dunia nieh.go safff!!

( brothers-satu perjuangan )

Gi kelas lah saf!

masuk masuk masukkk sangat lagu dehearty-di hati bagi aku time nie ;-)

owh,kelas?? ermmm tah lah. aku bukan malas nak pegi klaz sebenarnya.cuma kadang2 aku ska wat berdasarkan niat. kadang aku paksa diri pi klaz bukan sebab ilmu. tapi sebab...tamau kna bar or carry mark trun.huuu~truk kan?? tapi bila tringat dekan ftsm ckap pi klaz nie umpama pegi taman2 syurga !! hmm! semangat balik aku.hehe...

cuma aku sebesalah jugak dengan budak2 rumah aku.tambah2 kadang2 nak pi klaz fiqh,tapi aku malas sangat~
'wan..cpat2..aku tnggu...',fathi.
'wan....jom arh,kang ada quis ka...',luqman.

haha... haih~apalah nak jadi kan ngan aku nieh.pemalaz!

erm,minta maaf ye kawan2.kadang2 aku macam wat korang rasa lemah.means,aku tow...budak2 umah n kawan2 aku cam ska,bez,epi skit kalau aku ada kn..(erm,prasan ka??haha! tah!).bguih la kan,kawan2 masih take care sal aku nieh.alhamdulillah~

cuma,kadang2...aku tertanya satu soalan.
'knapa aku yang tak slalu pi klaz nieh...dapat result ok la dari orang yang pegi slalu,full~??'
bukan bangga apa tow...cuma ikhlas dari hati.seyes nieh.kalau kawan2 yang baca nieh trasa..maaf okeh.tapi aku nak kita brubah sama2...

aku brubah jadi rajin pegi klas...
yang berkenaan tu...aku rsa,ubah niat..

sebab,kadang2..eh,aku rsa..smua! sebab,semua perbuatan kita dalam khidupan nie perlukan niat tow.then niat tu plak kna la betoi.kalau contoh,pegi masjid sebab niat nak tunjuk kta nie 'ala2 kiai' then balik2 bising2 kat orang ckap tak pi truk apa..tak kena lah kan?? macam tu jgak pegi klas.kalau kita pi...sebab nak jumpa awek.or nak sain xtenden ja...aku rasa lah kan,baek tak payah.haha...maaf la eh~

tul tak asa2??? erm,tapi aku taw...peranan aku sebagai mahasiswa or hamba Allah nieh.ilmu pun setitik ja.huhu..ampuni aku ya Allah...ubahla sikap ku ini~amin.

Tuesday, July 12, 2011

Perbaiki diri dengan solat

;-)

tak salah rsanya..

menda tak salah nieh...
menda yang hang dok rsa2...
mendaaaaaaaaaa~hahaha!

diam arh....dok tanya2 pulop :p

nie ha..aku rsa kan,tak salah aku online macam nie.erm,maksud aku tak salah pun online tgah2 pagi apa.cuma keesokkan hari pi klaz aku kna la kuat skit.bukan apa kn,dlu time asasi leh ja wat macam nie~siap leh score gi dalam exam (maksudny leh dapat la result yang agak sedap mata memandang...wlupun malam tak tdoq macam PELAJAR CEMERLANG kn..hehe).

hmm...jadi aku rasa,leh ja bangun malam2 online.tapi kna la ada sedikit pengisian kan??? banyak pun tak pa kan! lagi baguih.hehe.sebab apa,sebab time2 nie..budak2 rumah suma kbyakkan tdoq~and aku leh wat benda apa aku ska tanpa pokpek2 nak ckap.cam la lah....aku ckap ngan keybod ja.sapa dgaq~hehe!



kenangan asasi time pi program apa tah...
safwan boleh~~ tekan skit dri tuuu..tekannnnnnn!! :$

Perlukan sponsor....

hmmm!! karnival dah nak start dah nex wik!
tapi...sponsor masih kurang!
sebab aku ditugaskan untuk mencari penyumbang/sponsor untuk program Karnival Mahasiswa II (KARMA II ) nieh.kna cari dana untuk persatuan aku nieh.Persatuan Mahasiswa Sarjana Muda (PERSADA).

dan anda! andaaaaa~~!! antaranya yang terpilih untuk menyumbang..hehe.

huhu!! sapa2 leh bantu??? tak dapat bagi sumbangan banyak pun tak pa.janji ikhlas.hehe!

kalau nak kertas kerja pun leh aku bagi.program 20 haribulan nieh.harap maklum~huu...

Tidoq!

anak truna sapa la nieh... :p

alhamdulillah...arini target aku untuk kurangkan tidoq berjaya.haha~
yalah,susah tow aku nak bangun pagi tambah2 pas subuh.and and! tu target aku.

SHARI JANGAN TDOQ LEBEY DARI 4 5 JAM STRAIT~

maksudnya...kalau aku tidoq malam kul 12,ha..kul 4 5 kna bangun dah.tak kisah la men game ka study ka.janji bgun..hehe! sebab apa tow?? dari kajian dan penyelidikan yang aku wat kat diri aku nieh, aku banyak habiskan masa dengan...TDOQ!~hoho!

safwan leh kan... ;-) gaarww~

Friday, July 8, 2011

Sem 3 Bachelor Software Engineering

walaupun ada 5 orang ja,tapi kepala laen2 tow...

banyyyaakk,banyaaak! sgat! kalau aku nak ckap sal sem 3 nieh!

 jadi kita kecilkan yah~sem nie,agak susah dari sem2 lepas! sebab da masuk sal software dah.memang kna lah.ish! mcam tak kna ja dok taip dgaq lagu aril-menatap matamu.(tutup sat! bukak jet-what you've done,oh..ok dah :-)).erm sambung!~pastu kan,sem nie banyak jugak ceqita.macam2~~~~tamau la cita sal orang,sal diri aku pun tak abiz gi.and! tu antara sebab aku tak balik cuti midsem nie.sebab aku perlu defragment balik diri aku nieh.susun2...mana yang patut and tak beberapa patut,truz..yang tak patut! hohoo~paham ka???

kadang2,kita sedar diri kita tu kufur nikmat.tapi kita tak usaha nak brubah...erk,kita?? aku lah! ermm~
aku banyak maen....
aku banyak tdoqqq....
aku banyak wat benda yang sebenaqnya aku tak perlu wat...


and setelah process2 analysis dilakukan,result analysis tu mengatakan aku perlu :


1) kurangkan tdoq~
2) stop masak2 kat rumah..wasting my time...(kalau goreng kentang ok kot! hehe)
3) kurangkan facetoface(fb!)
4) tingkatkan amalan
5) semayang awai...
6) balik klaz truz gantung baju suma..no campak2 afta dis ;-)
7) kurangkan kluaq luaq~
8) luruskan niat balik...lurusss! 
9) kurangkan makan..
 and laz..
laz..
laz....


10) ingat kan diri,yang aku nie PELAJAR/MAHASISWA...wat should i do?? huu...


mak ayah,adek minta maafff...tak pandai jaga dri kat snie ;-(
kalau ada mak ayah...konfem aku da kna 'PLKN' nie.haha~
kalau ada mak ayah...mesti aku kuruih and jadi SESEORANG~(paham kan? ;-) )
kalau ada mak ayah...mesti ilmu kehidupan aku bertambah,and bertambah.seyes cakap~


tapi mungkin Allah tempatkan aku jauh dari mak ayah sebab nak uji aku kan....dah kat 17 taun dok ngan mak ayah,skarang ujian 4 taun dduk bedikari...takkan tak bleh kan?? emm...( termenung seketika~).


kalau dalam komputer nie,aku da kna amek 'scandisk-error disk checking'.pastu amek mode 'deeeeepp scan',haha~

Ya Allah.........berikan lah aku peluang untuk kembali........untuk menjadi hambaMu yang bertakwa...amin~

hambaMu-mawi ft akhil hayy~

Mid Sem

assalamualaikum....

bestnya cutiiiii~kalau sebulan lagi cuti pun aku tak kesah.hehe!

tambah2 bila duduk sorang2 kat kuis.rsa cam wat benda apa pun tak da halangan.erk! maksud aku,cam nak tdoq ka,nak study ka..nak dgaq lagu kuat2 ka,nak nari ka...naaaaaak men pondok2 ka ;-) (masak2 lah!).ngaaaaa~~~

aku bukan tak suka ramai orang...
cuma kadang2 aku perlukan rasa 'keseorangan'...
tengok,bila dduk sorang2 baru leh post2.kalau tak,nak on laptop ja,

'wan,jom makan~'
'jom tengok tb..'
'teman aku pi nie sat..'

hoo! chaaww chaaww waa~ haha..gila!

Family Noooohhh

Ana Bentaleb & Mamat - Mimpi

safwan.
safwan..
safwan...

da lama tak update kan?? tah la napa.da niat da nie...'arini aku nak wat blog..mesti2!'.tapi slalu tak jadi.haih~
alhamdulillah...dapat gak arini even pendek ja kan ;-)

maaf mak ayah abg kak...aku tak balik cuti midsem nie.banyak benda kna wat kat snie.(banyak la sgt! :p ).bukan apa,sebelum nie da balik seminggu kan~so aku rasa cam kna la wat sistem barter skit.cuti midsem nie tak balik lah pulakkan~tapi seyes ckap,sy amat amat ammatt rindu family sy! huh~~~

tringat pulak time kta gelak2 dalam kreta dlu pasai perkataan 'nooh'.hahaha!

baru prasan~orang penang slalu guna perkataan 'nooh' dalam perbualan harian.contoh:

'jauh NOOH rumah dy'
'tak tau lah kat dy....sebok kot NOOH~?'
'panaih la arini NOOH~hg tak rasa ka?'

hahaha! smpai kan pas prasan sal perkataan tu pun...siap aku leh jawab plak 'tu la NOOH,kta slalu ckap perkataan tu'.haha~

pix abg mana?? aaa~

Friday, June 3, 2011

Sapu2~~kmaih22~~

Pernahkah kau menguntai...hari paling indah~
ku ukir nama kita berdua~disni,syurga kita...

Ok sambung tdoq~

Sunday, February 27, 2011

Facebook

Lapang sangat !!

hurmm~

aku rasa cam tak da keja sangat lanieh~
nak wat pa eh cuti2 nie...

nak study da abiz, cuma tunggu untuk subjek shortsem nie lah.budak2 cakap subjek yang blajaq ti 3 jah:
1- Akidah dan Akhlak Islammiyah
2- Research and Methodology in IT (asanya)
3- Enterpreneurship apa tah~hehe

jadi plan2 dalam kepala nie,dari buang msa tak wat papa...better aku usha novel+buku motivasi kat almari yang agak lama dan kurang aku belek2 tuh!

pluz,nak lebey dekatkn diri dgan-Nya~
pluz2 lagi, nak study benda yang aku plan dari dlu gi.....HTML + Javascript!
kata pakcik sorang yang penah aku jmpa dalam bas tu dlu,dy study Javascript 2 minggu jah oh~huu,terer bebeno!

yalah kn,nak jadi software engineer nie..takkan nak blajaq ikut sukatan kuis  nie ja ha.dalah dok looping2 pastu method array...2 taun kat snie, benda tu ja aku blajaq~hahaha! amat trok kan~(bagi aku lah!)

man pon da balik,blik da kmaih! hehe..dy pon! beli baju cam aku! ada nombor2~haha!

caien dok mrepek time study statistic~hehe

Umah Semak!

huhhh huhhh!

dok barink2 gulink2 sorang..tup3~ 
tadi kol 'wan...kat mana?? aku ondaway da nie..kat kl sentral~?? japgi mam skali okeh!'
man da ondaway balik! 

kesian man...da 2 kali balik cuti,masuk2 uma ja semak~hahaha!
tapi dy ok ja sbnarnya...tak la mara apa,(sbb dy nya katil pon cam hamster slalu! haha!)

ok,bertemankn lagu senyumlah kuala lumpur-alleycats+secret-one republic,aku jadi rajin tetiba~hehe! sempat gi nieh~titi!

Wayang2!

Kemeriahan Movie 2011

Apr,29-Fast n Furious 5
May,06-Thor
May,13-Priest
May,20-Pirate Of Carribean 4
May,27-Kungfu Panda 2
Jun,03-Xmen First Class
Jun,17-Green Lantern
Jun,24-Cars 2
Jul,01-Transformers 3
Jul,15-Harry Potter
Jul,22-Captain America
Jul,29-Cowboys & Aliens, Smurfs
Aug,19-Spy Kids 4
Oct,07-Real Steel
Oct,14-Three Musketeers
NOv,18-Twilight, breaking dawn
Nov 23-Rise Of The Apes
Dec,16-Sherlock Holmes 2
hah! tadi jalan2 kat fb,nampak status abg zizi aka kezen aku post jadual wayang.haha!
bez2 oh taun nie! macam2 oh.tambah2 nak kuar nur kasih the muvie nex mon..waaaa~jom2 trun!

Ilmu dan Masa

sepanjang kehidupan kita kan,asa2 ckup dah ilmu kita???

maksud aku kan,contoh...aku di kuis da hampir 2 taun lebey kan,memang berbaloi kah 2 taun aku menetap kat snie dengan ilmu yang ibarat 'menggenggam gula yang sedikit2 akan trun kekurangan' ni?? huhu..

mana software engineer macam nie saf!!
tak da tak da macam nieeeeeeeee~

ampuni aku ya Allah,aku mensia2kan umur dan masaku~~


wiwit: thankx skali gi bjon! ataz smngat dan nchat tadi.

Manusia bila bertemu manusia



( dgaq lagu nie...smbil baca post aku kali nie,hehe!! )


layan kan lagu tu...
camna tetiba leh layan alleycats??

semalam,time aku nga dr rozmey berdua2an (wiwit! haha),tetiba ada owg ketuk.oh! wira..~! lama tak jmpak.dy pon ckap camtu.rindu apa suma.pastu usha2 external,dya bkak lagu alleycat.tapi bukan yang nie lah.laen~
cuma dalam kesunyian aku malam nie,aku trasa nak utube2.jmpa satu lagu! berita dari rantau~waaa..sedey+smngat!

mula tringat family,ayah mak :-) tambah2 plak tetiba abang aku im fb tadi,cakap:

sebenarny banyak gi kami chat.hehe~tapi ayat2 dy malam nie sedikit sebanyak wat aku rasa sumthin.thankx bro! alhamdulillah,abang aku sorang nie tak cam aku.pandai paham keadaan,pandai jaga dri~

dalam im tu jgak..aku tak byak ckap.sebab aku malukk! malu ngan diri~huu~

baru sedaq,hidup nie cam tanah bendang.kalau dibiarkan,naeklah lalang2.kalau diusahakan,dapatlah kebaikanny...padi yang indah dan menguning.pahamkan??? :-) cam nie lah aku~perlukan keseorangan untuk muhasabah dri.

tajuk manusia bertemu manusia tu sebenarny sedikit sebanyak bersangkut dengan diri aku ngan persekitaran~kawan2 apa..sempena abiz sem 2 degree aku nie,nak la ucap:
alhamdulillah,tima kasih p3-805-b~ razin luqman syafiq aan,budak kedah.rumah nie owgny tak ramai.tapi rajen dikunjungi owg.bguih la..tetamu datang bwak rahmat kan.tima kasih sebab rajen2 jgak kmaz umah time aku jadi malaih ap.

tima kasih man sebab slalu kejut aku subuh...da la aku nie tdoq mati~hehe
tima kasih razin sebab slalu swuh aku husnuzhon kat owg,wlupun mmg owg tu salah~
tima kasih aan sebab slalu wat aku epi,main2 ayaq dalam tandaz slalu..haha!
tima kasih syafiq sebab slalu wat aku rasa tanggungjwb jadi sorang abg kepada adek
time kasih budak kedah sebab wat aku rasa nak rapatkn hubungan sesama kta,wlupun aku ta beberapa kamceng ngan hg..

kalau nak ikut,byak gi aku nak ucap.tapi...biar Allah ja balas suma kebaikan korang suma okeh! ;-)
aku harap nex sem dapat bsatu keluarga,bersatu ukhwah lagi sesama kita kan..insyaAllah.
apa yang buruk,lemah,spoil yang penah aku wat or penah wat kowang trasa ati,harap dimaafkan,harap tu satu pengalaman antara kta sesama,harap itu satu pengajaran kemahiran hdup kita.... :-)

thankx for everythin!!

Tuesday, February 15, 2011

Nak balik dah!

babai kak.....aku cakap sebelum kak pi keja pas subuh tadi~
babai makk ayah...aku akan ckap sebelumi nak bas satgi..huukk!

tengok tiket,oh..10.40pagi.jadi kul 11 lah kranya.
agak berpuas ati balik 3 ari setengah nie..

antara perkara yang sempat aku wat dan bantu,
1-kemaz tepi umah..cuci2 taman~
2-tolong ayah wat keja taip2 skit
3-kuaq makan 2 ari ngan family..nyam!
4-tengok ikan! +blajaq pegang cengkerik gendud!
5-kuaq beli barang apa suma ngan parent aku~bez!
6-topup semangat study+topup semangat kekeluargaan

dan lazly! dapat update blog yang berdebu nie! hehe~


si gendud tgah diet ha!
23 nie insyaAllah...balik lagi snie.

Bagaimana perjuangan mereka??

naqib usrah aku,abg adib~
hmm tajuk cam dalam buku fathi yakan la plak kan~hohok!

cuma..kadang-kadang aku tertanya2, mana hilangnya semangat juang mahasiswa2 kuis! kalau nak dibandingkan ngan universiti2 luaq tu,walaupun dowang tak berbasic agama kuat skit la cam kuis pon,tapi aku rasa lebey baek berbanding kuis.ya! ya~ kat kuis ada la pejuang2 keadilan dan pejuang2 menegakkan agama...hang ja tak tau saf~tapi ??? cukupkah hanya 20 30 kepala kalau nak dibandingkan 8k atau 3k lelaki di asrama suma tuh.

bila malam,sorang jerit wooooo~
sorang gi balas 'diam la babiii!'
pastu si anu nie plak 'aaaaaaaaaaaawuukk!'

bila elektrik tak da 2 taun sekali,dan baru seminit tak da,suma mahasiswa jadi laen.
umpama manusia bertukar 'beruk'~huuu..maaf la mahasiswa yeh.jujur ckap kan~hoh!

bagi aku,yang da hampir 2 taun disini,yang masih kurang dan kuat tapak asas agama nie..aku tertanya2.
'eh..suma kebanyakkan disini jurusannya apa??'
'eh...suma kebanyakkan disini skolahnya dulu ada title 'agama' tak??'
'eh...seteruk teruk dan sekurang2 aku dalam ajaran pon,napa aku tak terasa nak terikut jerit sama??'

ala...cam hang tak penah plak kan~baek btul!
haha..ya aku pon penah.tapi,setaun 2 kali ja aku jerit kot.cam sem nie juz sekali ja.aku geram sangat,aku jerit 'dr rozmeeeyyy'.haha!

yala,tapi cubalah eh...pikiaq skit.pliz~

sama-sama berazam untuk berubah lah eh..

Yeah! Esok arab oh!

dalam perbualan telefon semalam:
aku: aan! esok arab! se bab tu aku balik pagi tu..petang sampai la
aan: hehehe...arab la sangat! hehe...jangan lupa balik beli papadom

errhh..lemah semangat aku.haha! baru nak balik stady ap tu pei el ngan isim apa suma,aan ckap 'arab la sangat!'~haha..siot aan~

cam tu gak kalo aku kol tyra.siap gelak2 gi...'wakaka! weeehh wehhh aku pon ta reti doh'.(ramalan ayat hang)

jom ngapai huwa huma hum..haha~

nak swuh macik QS tu ajaq lah....hehe! ;-)

Monday, February 14, 2011

:")

hahaha....
aku penah tengok katun nie.tapi aku ta tau nama dy. dlu cain ngan tyra slalu bising2 sal domo kan.pastu tu kra tema dorang arh....wekk!

mak dong(tyra),biban(caen)......
domo ngan cupido mana cute gi???

kalo domo nmpak gigi...hehe! tak bestttt~ tak sopan oh! haha...

momoshhhh ;-)

14 Februari 2011

haih haih haih....

mengeluh la,lama sangat tak update blog nie.
baru aku prasan,aku ska update blog time sunyi + tenang + suka2.haha...
dalam kejarakkan dan kelamaan ha..aku tak berblog nie,macam2 benda berlaku dalam kehidupan sekeliling berlaku.ad yang +ve ada yang -ve.tah la.rasa cam banyak nak cita.rsa cam nak wat video luahkan prasaan ja kat snie.tapi...cek malu! hahaha~

abang kak aku mesti pelik pagi nie,aku antaq mesej semangat untuk dorang~

dengan berbekal lagu creed-my sacrifice nie,pagi nie wat kan aku rasa nak post2.walaupun aku tak tau nak ckap apa.hehe...cuma nak tima kasih pada suma orang,xspecially~


ayah mak abang kak....kadang2 aku cuba bayangkan kalau lah hidup tanpa salah sorang dari ahli keluarga aku nie,aku rasa tak complete! seyes ckap.contoh lah! abang fez aku,Md Zuheiry.kalau lah dia memang tak wujud dalam dunia nie,aku?? aku tak takkan tau langsung sal ilmu2 komputer nie smpai leh amek kos Software Engineering ha.pluz, dia nie cam banyak pengalaman bagi aku~sebab tu bila sembang ja pasai apa pon,insyaAllah dy leh masuk punya lah.hehe

pastu kak gend,Nurul Syeha.hmm...rasany2 lah kan,dia la anak paling tak wat ayah mak aku resah pasal dia nie.sebab dia wat yang terbaek A++  semua hal dalam hidup dia.smpai kerja suma.haha..tahniah oh! n,thankx bantu aku time aku mmerlukan.

pastu lagi abang kedua,Muhamad Hafizan.hah,dia nie pelik skit.dlu laen~skrang laen~jiwa dia jiwa mahasiswa sbnaq yang perlu ada kat suma owg sepatutnya! mana rasa perlu tegak keadilan untuk mahasiswa...dcitu dia ada.tegas! tapi kadang2 ska wat lawak.thankx jugak sebab slalu bantu  bagi papa time aku tak da duet ap.moga2 rabu nie dalam pilihanraya UniKL beroleh kejayaan ok!

laz skali,kak cah~Nurul Nadiah.hmm....nie kak aku paling comei.haha! pap! (cubit pipi).dia nie plak kan,lawak! suka wat muka comei! slalu kontex aku wlupun kadang tak tau nak ckap apa.haermh.thankx la bon,banyak bantu aku time blajaq skolah dulu wlupun aku ska wat hal.haha...gud luck untuk exam arinih! exam apa tah

mak ayah??? lagilah! klau nak taip snie,rosak la keybod nie.tak panjang plak aku nak cita jasa dan pengorbanan yang sangat amat paling berharga nie.huuuu

alhamdulillah,sebab jasa-jasa dan didikan 6 orang ataz,aku jadi manusia.manusia camna?? tah la.spa kenai aku,dia tow lah aku mcam mana...hehe~thankx!! moga Allah beri kebaikan dan rahmat kepada family kta! amin....

Saturday, January 8, 2011

Mood Kurang Baek

semalam aku saja selak2 majalah kat ruang tamu.
eh! spa la gedik pi beli majalah media nieh? haha..
tapi bez plak bila dok baca2...yalah kali nie tunjuk artis mana p haji apa tah.haish~

pastu selak2..eh! horoscope~lama tak baca2 horoscope nie.hmm,libra! aku aku! hahak~
huhuu....cam kurenk skit sebab dalam tu ckap

=>> Kawal emosi anda dan mungkin ada masalah dalam kewangan.

hahak...memang betoi lah! aceh..huhu..
2,3 arini aku cam kurang nak senyum.senyum tu memang...tapi agak rasa kekurangan tuh.tah knapa.sbab dok ingat hafazan tak abiz lagi kot? baru naziat.haishh..

pastu abiz housemate aku yang kna..tambah2 member2 aku yang rapat~contoh:

sal pagi tadi, aku tengok2 dapur,pinggan Razin tak basuh.truz ak pi blik razin ckap 'ros...pinggan tak basuh eh..~pastu ttba dy tinggi suara 'ape plak!! ckap baek2....ingat mcm hang ka~'.pergh! panaz truz aku, 'apa hal~ orang  tnya baek2...jwab baek2 lah,nak mara2 plak...~(truz aku kuar bengang)'.huh..tah napa aku pun nak melawan.sebab dy start dlu kot~? tah la.sory rozi.

pastu petangnya plak,sebelum midterm BI 20minit gi...time tngah wat revision ngan budak2 blik aan ngan man ros~dalam sembang2 tetiba man dok 'menganjing' aku ckap.aku pun diam...dalam ati ckap 'apa hal dy nie..dok carik pasal plak'.aku diam...malaz lah nak ckap ngan korang.aku pun salin2 apa yang patut.tup2 man tak abiz2 dok nak bahan orang.......
'hei! apa masalah hang nie...elok2 skit'.aku tersound.dy tengok..
aku pun ingat dy nak diam lah.tapi!! dy pi lawan balik 'hah! apa hal ?? awat2~'
addduuhh.....memang geram lah aku ha~tak tinggi plak suara aku geram kat dy time tu.huhu...

sory man,tah napa aku nak marah time tu.maybe sebab aku tak ska owg dok ulang benda aku ckap kot.erti kata MENGAJUK owg ckap.kalau skit2 tak pa.ni tak...dok ulang2.haih!

tapi camnielah ktwang....gado2 betekak2,10 minit pastu ok balik.kadang2 tu tak smpai 5 minit,ok balik.masing2 pandai amek pranan.sedar diri dibakar setan.haha~
alhamdulillah~malam nie sempat gak aku post.tah npa aku tringin nak post.ermm sebab aku tenang kot bila sorang2 tga malam nie.hehe~

dan! aku jarang sgtt222 nak marah owg nie.slalu gelak2.tapi tah npa kebelakangan nie.maaf suma~
emm......

Newer Posts Older Posts