Thursday, March 4, 2010

Perjuangan

cakap sal perjuangan nieh,luas maksud rasa nya kalau nak ertikan~

arini khamis,pagi nieh Allahamdullilah serumah berjemaah Subuh then disusuli Al-Mathurat. dengan tetamu,Caein,Fizwan,Paan...wah,meramaikan lagi jemaah arini. slalunya agak sukar nak jemaah subuh nie...kadang2 ada yang terlepas sebab terlena smpai tak sedar2.

tekak aku kering ja rasa.aaaa dahaga nya! nak minum radix,cam jemu skit dah.ari2 radix.hahaha.
tapi insyaallah japgi kul 8.45 aku da kuar rumah pegi tasik minum.asal awal sgt??bkan clas kul 10 ka?owh, kelas memang kul 10.tapi kul 9.15pagi ada ceramah agama dari Ustaz Ismail Kamus.ada undangan di Audi Pentadbiran.spa2 yang free leh gak pegi eh~dgar crita ada nasyid pastu.

terdetik aku nak dgar koleksi lagu Saff-One.cam nama aku jek.hehe.tapi lagu dia best2 gak la.Perjuangan,Emas Awanan,Camar Kelukaan.....

sambil2 dgar nieh,tringat teman sekelas aku sorang nieh. Irfan. Kami panggil Awei. Dia nieh tua skit lah...20.hehe..bukan apa, cuma seminggu dua nieh perangai dia laen macam ja.diam,sorang2..cam tak campur2 cam dlu.tah knapa ttba lain.spa tak heran kan,dlu bising2 skit....pastu ok ja ngan smua. Alhamdullilah la kalau tu bagi dia prubahan positif kan,tapi kalau ada masalah,gthu je kawan2 lain.tak pun aku...ye arh,Biro Kebajikan kan.hehe..

perjuangan aku untuk PPDM nieh masih dipendam panaz lagi. banyak da cadangan2 dan idea aku pikirkan,cuma masalahnya plajar dip ngan deg da nak cuti dah.kebanyakkan minggu nie da balik.tak smpat! so insyallah satu risalah akan dirangka untuk diberikan time smyang jumaat nanti.moga2 jadi apa yang dirancangkan nie.....

memang la rasa malaz nak wat keja tu ada,tapi bila disuntikkan rasa perjuangan tu...rasa berbangga dan bbesar hati aku nieh sebab Allah terbitkan rasa usaha dalam diri aku nieh untuk dikongsikan kepada umat Islam,walaupun tak ramai..tapi aku harap dapat memberi impak kat budak2 kuis malah seluruh bangi nieh,insyallah.

itulah perjuangan!!! bukan stakat tentang akhir zman saja,tapi perjuangan untuk menyedarkan tentang penggunaan produk halal pun harus diperkukuhkan rasanya.produk halal tanggungjawab bersama. nak carik mana produk halal??? www.saudagarherba.com lah! hehehe~

2 comments:

amie. said...

slmt berjuang utk ppdm(bukan papadom ye)safwan!
:)

dun give up k. we will support u. cewaaah. haha.

nur said...

perh.. dengar ustz Ismail Kamus bagi cermaah,.

best kot. ^^..

Newer Posts Older Posts