Sunday, July 17, 2011

i need to be alone

erm.....nak luah skit nieh.syes mode.

i need to be alone...

kadang kadang aku paham why why and why member aku si acap tu ska duduk sorang.when im alone,all bad and gud things it's juz depend on me.means, i can handle myself on my own.

pening tengok orang nie kadang kadang.tanya benda tah apa apa.soalan yang 'perlu ka aku jawab??'.sedangkan,dia sndri tow.penat lah beb~oh,maybe dy cuba nak ramah ramah kan..haha.tapi,pliz lah~ask me wit somethin going on.

then, susah jgak kalau orang tak paham condition kita.thu lah 'awk' ada duet BANYAK,and 'sye' sedang sedang ja...pastu  bila 'awk' ajak 'sye' kluar jalan2 kluaq...'sye' tak nak ikut,tak perlulah nak gelak2 sinis.huh.BANYAK duet sangat tak bermakna leh pandang rendah kat orang. hang baru 20 kot,and aku pon 20. insyaAllah,berpuluh2 taun gi kan nak hdup...so,agak2 duet tu memang akan banyak ja ka slalu??? and yang penting tu,perlu ka kita nak ckap lebey kurang ngan orang sebab duet tu??? orait, kta tngok 20 30 taun nanti ;-) (masuk list plan jangka masa pnjang~deal).

eh...safwan kata blakang lah~~
hey! blog sy,sy punya hal lah~nak ckap depan2,da ckap dah.tapi dri tu tak mau sedaq.takkan la nak orang teguq ari2.kang ckap 'safwan buat beshhh' pulop.haih....tahla.nak ckap depan2 pon bagi aku tak best lah.kita kna lah muhasabah dri skit.tak perlu orang tegur.agak2 benda tu wat leh watkan orang trasa,tak payah lah wat.kan senang???? :-).

orang nak study pon masalah.aku bukak laptop ja,datang2 tengok.cuba hang.....ada aku kalut2???huh.

okeh,epi2 skit.erm2! :-)
bila dok sorang nie,nak masak ka..nak cuci tandaz pon.........................................rasa ska tow tak.pinggan periuk aku masak,aku cuci.tandaz aku pkai,aku cuci.kra win win lah kan.nie tak.satu rumah 8 7 orang.berus ada satu,penyapu ada 3.tandaz ada 5.tapi???? haih,cakap kata ungkit.tapi??? ha..byak tapi disitu~haha.buang masa aku tow tak.dok wat keja nieh.

act,aku tak pnah pon wat sambil muka com(muka marah,geram) apa.tapi bila aku dok sorang2,aku terpikiaq la jgak kan.kadang2 tu rasa cam 'cerdik' tow wat sorang2 suma neh.dengan tak da ucap trima kasihnya.dengan tak da nak balas apa2,kot nak ap ka.erm,act,bukan minta balasan.cuma,pliz appreciate skit lah eh.

penat,letih,sedeyh.

and bila aku sorang2 cam cuti midsem aritu..even ada caien n bob,tapi aku rasa tenang ja.dengan dorang pon pandai amek ati ap.rasa sronok tu ada.erm,memang....patut kita nie dduk dalam jemaah orang ckap.tapi bila nak dduk dalam jemaah tu,jemaah tu kna la sma2 berkerjasama untuk saling membangun.jemaah akan layu and berpecah bila saling nak wat kerja sndri.bila tengok benda tu wat untung kat orang skit,rasa tak mau wat...thats malays culture.

sebab tu lah wat i said just now,i need to be alone.and i luv to be alone.haha~
nasib kat kuis nie tak da bilik type A++ ja,kra sebilik satu tandaz.tak kisah pon kalau sesem 1.5k.janji hati tenang,dosa tak tambah.

maaf la kalau anda anda trasa.tapi,manusia yang serba kekurangan dan lemah nie,nak luah skit arini.aku minta maaf :-) tak da pon rasa nak gadoh,nak meluat apa.cuma amat2 berharap disni smoga kita sama2 brubah kearah kebaikan.minta maaf skali lagi okeh.aku sayang kawan2 aku.and harap camtu gak korang.kita muda lagi.time2 nie lah nak cari experience dalam hidup.jom rajen2! (nasihat dri sbnaqny :p) seyes nie,cuba think +ve.aku ckap untuk kita,bukan sja2 luah nak bagi hang trasa.lazly,aku minta maaf.

3 comments:

CaieN said...

hang maih duduk ngan aku lah... tenang sikit.. masak aq leh masak.. cuci bilik air aq boleh.. makan aq basuh.. aq x berkire sgt.. meh2.. duk ngan aq.. ;)

Cik Jannah said...

hahahahahaha. puing2 luah perasaan. sabaq2

unieMARKS :) said...

duk sorang best,.tapi bila ngan kengkawan pun syiok ! boleh leka :)

Newer Posts Older Posts