Friday, July 24, 2009

semangat jihad!!!!




bukan senang nak mati syahid...
bukan mudah tetiba nak pegi syahid..

bagi aku..walaupun tak mampu turun ke tanah palestin untuk jihad fisabilillah,aku akan cuba membantu,berjuang untuk agama Allah dengan cara lain.kalau kita sumbangkan wang pun leh dkatakan jihad gak.kalau kita niat studi untuk berjaya pastu nak bantu Islam pun dierti katakan Jihad! jihad nie banyak caranya....tapi kita je tak mahu pahami cara die.

aku bukan pe,baru2 nie ada ceramah tentang Al-Quds.penceramah die kalau tak silap,pengarah kedua Aman Palestin.dia perempuan yang agak2 muda ketua2an.hoho.banyak input aku dpat...salah satunya,video clip tentang seorang ibu yang sanggup mengizinkan korban syahidkan 3 anak lelaki die.tiga2 anak lelaki dia mati syahid dengan mengebomkan diri bersama2 tentera israel laknatullah.huhu..spe perempuan tengok,nanges wo.tapi aku relax je...(sedey diam2..hehehe).



so arini aku nak kongsi satu video smangat jihad untuk korang smue...aku ari2 dgar.time nak pegi kelas ke,balik dari kelas ke..kre lagu smangat aku ar.hehe...

insyaallah..arap2 korang pun dpt la amik pengajaran dari ape yang aku bebel kat atas tu...insyaallah.takbir!!!

6 comments:

NurAreefah said...

ouh..lagu ni yg ko pomot semalam~
patot le xpasal2 ko soh jihad!
muehehe~

::einsyie:: said...

TAKBIR!!!
;)e

::einsyie:: said...

TAKBIR!!!
;)

limaumaniss said...

Jemputan ke Seminar Dakwah Masyarakat Majmuk di dewan SK2, USM, 1&2 ogos ni...hayya hayya...

najwa said...

~ohok2~

cookie devine said...

byk cra kita boleh berjuang..salah satunya derma laa...salam singgah.

Newer Posts Older Posts