Sunday, August 23, 2009

laptop problem+final exam!

assalammualaikum..yeah! smpai gak ajat aku nak berpuasa ngan family kat kg taun nie.walaupun dah berubah status dari pelajar ke mahasiswa,dari sekolah ke universiti,dari smart ke sesesmart.hehe..


sebenarnya laptop aku nie problem skit.dari beli aritu aku juz install2 software ja..tak reformat balik.ni la akibatnya, slow~~ nak on9,nak blogging pun tak leh sebab masalah network. jadi aku sabar ja dari bulan 7 aritu. tengok rumate,kawan2 lain on9..aku diam ja. panaz ja ati sebab aku sorang tak leh on9. so nak sedapkan ati aku ckap kat dri aku, 'hang tak leh pakai intenet sebab Allah tak mau hang buang masa ngan benda tu'. aku pun tenang balik pastu. hehe..

dah tu, bulan nie nak wat keja pun hati tak tenang...dok tringat kan final exam nak datang melanda budak2 asasi. 17 ogos aritu final exam pun da start. 5 ari ja exam...lagipun ada 6 paper ja aku kna amik. tapi dalam banyak2 paper,paper paling menggerunkan dan PUAKE....paper Problem Solving arh. dah la soalan tah papa...jalan nak cari jawapan pun tah papa.pening aku...masyaallah~

korang tak caya kan...jap aku bagi soalan contoh.ermmm...ha! There are 3 examination paper marks.Find the average of 5 papers. ha....pe korang nak wat..tak paham kan?? hahaha.tu baru yang ciput..aku kne yang berjela jela gi..yi mat ko mek ar~(speakin cine)

then ari last..paper math.abis kul 5.30ptg. balik2 ja bilik,aku cpat2 kmas barang...NAK BALIK PENANG!

bas kul 10.30mlm.nasib baek ada kawan yang baek,yang leh diharap time aku susah..Fizwan.dia la bawak aku p stesen kajang.dia la yang teman aku 2jam kat stesen tu...bgus2..hehe. da,nak p carik kurma lah...lapaq lak dah~titi

4 comments:

Nik M Hafizul said...

hahahaha,, aku tahu menurut firasat nujum aku rupa2nyo ko panas atie tengok aku online setiap masa dan ketika, duduk ajer 12 jam depan laptop, muahahahaha...

meh cheq try jawab soklan paling simple atas muka bumi ini. huauauaua

Nik M Hafizul said...

muahahaha, mengikut firasat nujum rupanya aku dapat tao yg ko sebenarnya jelas ngan aku sebab aku setiap masa dan ketika main internet berjam - jam, muhahaha

meh cheq jawab soklan yg palinggggggggg simple atas muka bumi ini???

miss GAZA said...

salam buat tuan punya blog..

bwat yg terbaik ya tuk exam!
insyAllah Allah akan bantu hamba2Nya yg berusaha..
chaiyo'!!
moga najah lam exam..
ameen~
=)


salam ukhwah..
ramadhan kareem~

Fathi Baik said...

banyakkan bersabar..
guna software yang penting2 je
x yah downlod byk2 baru
efficint sket komputer performance
(nasihat dari org buta IT).
Selamat berpuasa.

Newer Posts Older Posts