Sunday, May 23, 2010

Jom Wat Klaz Tuisyen..


hehehe...baru2 nie aku singgah kat cafe arwah pak samad ngan amirul tesl pas maghrib.arwah pak samad nie ada anak 5 tau...( tak mau tau pun tak pa..haha).tapi anak no 4 dia aku knal la.laki baru darjah 5.gemok gak.tapi aku kruih skit la~kakaka (nak mng jugak!).pastu time makan tu dia datang la kat kami dua. "abg safwan abg amirul...asal jarang datang masjid da skrang?".waaa segan lak aku.ya lah,sejak ujung2 sem 3 aku da jarnag pegi tah sbab apa.iman trun kot..huuu
muhasabah sebentar aku time tu..hohoi.

tq dik ingatkan! jom pegi masjid~

pastu aku pun sambil makan bagi la dia semangat untuk blaja..bajet jek! then tanya result exam dia kat skolah.dia gthu math slalu fail..agama pun fail.pastu aku tnya lah klaz apa,dia cakap 'G bang'.dia pun cita lah dlu dia klaz D.tapi lama2 E,pstu F laz2 G.hahaha...aduh.aku pun ckap 'waa ujung tu dik,ko wat pe sampai camtu?'.dia pun senyum2 comel je.

pastu aku wat2 bagi cadangan. "nak math A tak! abg aja smpai pro cam Adi tu..nk? ble ko exam gi?". dia pun setuju...cam tak saba2 dah.haha...exam 2minggu gi! insyaallah smpat.lagipun dia ckap math dia smpai bahagi je.aduh..lucu lak rsa.

tapi aku pun takkan nak aja2 camtu je.sje wat idea kenyang~asal kenyang lak?? ye ar..aku ckap kat dia kan..'kalau abg aja sari sejam..kau bagi ar ppe..blanja makan nasi usa ke(amik paling mahal! haha) then air teh ais ok gak kan?'.dia ckap 'nnt kte tnya mak dlu eh'.aku pun relax je lah..nak ok,xnk pun x kisah.haha~

pastu semalam aku pegi makan ngan acap lak.dia pun lari2 dtg. 'abg22..mak kte kasi tau..janji abg aja sampai pandai mak ckap'.haha..ye la,takkan aku aja swuh jadi budu lagi kan~hehe.aku pun ckap,ari aku aja..baru bagi makan.kalau x aja xya ar.hehe..orait je~

so maybe malam nie mula klaz pertama pas maghrib...SIFU SAF~kakakah...

5 comments:

نورالجنة said...

haha. .saya pun nakjoin kelas tuisyen puing2. . leh tak??

F a r i z z a i d I said...

hebat2 mengajo budak.
aku ajak adik sendiri pon naik stress, tak faham knape die bengap sangat. HAHA

Mia-Ina said...

wah adik safwan jd sifu tue...

bebudak sek ren ni..dia pntang klu cikgu @ org dewasa x buat jd cth dulu..depa akan tanya..

kenapa?kenapa?

Cekodok Masin said...

bahahahaha! pandai eh ko saf.
ko nk mkn free, ko ckp ah nk ajr die.
mntg2 ah mak die tauke.
haha!
pndai eh ko.
aku tau dak tu, aku pn slalu usik die.
geram je aku!
comel bebeno!

peace89 said...

bgus2~~~
gud job ^_^

Newer Posts Older Posts