Tuesday, September 28, 2010

Jangan buang resit !!


hoho....tringat aku kejadian ngeri baru2 nieh.router dlink aku rosak.

ngeri kah???haha! ta pun~

~modem n router lama~

2 minggu sebelum raya,balik2 akak ckap 'pan! aku ta leh masuk tenet pun....ish..nak download ketika cinta betasbih pun susah nie'.hah! kak aku no 1 nie kalau masalah skit, muka cam masalah sungguh oh.aku pun cek2.owh rosak!

keesokkan ari pegi beli.nak la advanced skit! beli la linksys n+.bajet nak laju lebey~~hahak! epi2.

baru mali~~
 pastu baru2 nieh, aku ngan abang epi lah download.bgun2 pagi...eh! asal downloading 0 kbps.cek2 hah..router baru plak dah wat celaka (ayat tyrah,haha)! adez.

ayah abg mak smua pakat tnya aku lah 'PAN MANA RESIT??? NAK PI CLAIM BALIK NIEH'.

adez....aku da buang le! hohokkkk...

laz2 pi kedai computer tu lek pun ta leh claim.dia nak resit jugak! erhhh....sakit hati aku~

tringat aku time nie aku muka strezz.haha..nasib abang aku yg fez tu sporting.dia relax ja.....tapi abg no 2 ngan ayah.hah~ta kna cramah plak aku kan.hahak!

tapi222!!!! cita paling lawak bagi aku kan~sal ayah! haha..ayah beli blender baru kat mak.
bajet nak blend ais leh la wat float apa smua.waa smua epi sebab leh wat float.haha! pastu pakai-pakai 2,3 ari..time ayah nak blend ais lagi.hah! blender tu diam ja.ROSAK!! hahaha....biasalah ayah aku,diam~dia ta ckap papa.resit????? tah la.buang da kot.haha! pastu kna beli laen~~

so aku nasihatkan...pliz la.beli barang elektrik ka apa ka...yang rasa agak mahai ka berharga...simpan lah ye! simpan resit tuh..hohok

3 comments:

m@s2r@~mi@ said...

ahahah mas pown salu buang resit ~

are-bue said...

kat rumah pun router selalu kene petir,tp report je kat TM,leh tukar baru free

safwan said...

tq abu..tapi sy da lma dh pkai.warranty da abiz..huuu

Newer Posts Older Posts